Stmívatelná svítidla DALI-2

Stmívání svítidel DALI

Stmívání světel je důležitou součástí moderního osvětlení. Stmívání svítidel umožňuje uživatelům měnit intenzitu světla v závislosti na okolnostech, což je užitečné v různých situacích, jako je například čtení, relaxace nebo pracovní činnosti. Jednou z možností, jak mít možnost stmívání intenzity světla, je použití svítidla s DALI stmíváním.

V našem případě se jedná o všechna dřevěná svítidla, která jsou vybavena LED driverem se vstupem pro standardizovaný digitální řídící signál - protokol DALI-2 (DT 6). Tento protokol je mezinárodně uznávaný a jednotný standard pro řízení a regulaci svítidel. Díky tomu, že je svítidlo vybaveno tímto protokolem, je možné regulovat jeho intenzitu světla v rozsahu 1-100%.

Stmívání svítidel pomocí DALI-2

Umožňuje také monitorovat další funkce svítidla, jako je příkon a výkon svítidla, celkovou dobu provozních hodin, napájecí napětí a frekvenci sítě, teplotu driveru a další data. Díky těmto funkcím mohou uživatelé monitorovat a optimalizovat využití svítidel a zlepšit tak jejich úsporu energie.

Stmívání světla není jen výhodou pro uživatele, ale také přináší výhody pro životní prostředí. Zvyšuje totiž úsporu energie, což má pozitivní dopad na spotřebu energie a emise skleníkových plynů. Proto je použití stmívatelných svítidel velmi doporučeno v domácnostech, kancelářích, veřejných budovách a dalších místech, kde je třeba využívat světlo efektivně.

Využití svítidla DALI resp. DALI-2 stmíváním je tedy velmi užitečné a přináší mnoho výhod. Pokud hledáte kvalitní a moderní svítidla pro vaši domácnost nebo kancelář, můžete zvážit právě tato stmívatelná LED svítidla ze dřeva. Nejen že poskytují možnost změny intenzity světla, ale také umožňují monitorování dalších důležitých funkcí a dat, což vede k úsporám energie a zlepšení efektivity využití světla..

Výběr svítidel s regulací a stmíváním je důležitý pro vytvoření efektivního a úsporného osvětlení v interiéru. Proto je třeba pečlivě vybírat svítidla s ohledem na jejich funkčnost, vzhled a kvalitu. Pokud hledáte kvalitní a moderní svítidla s regulací a stmíváním, prohlédněte si naší nabídku stmívatelných LED světla z dřeva.

V každém případě je důležité pečlivě zvažovat výběr svítidel tak, aby byla zajištěna správná úroveň osvětlení, úspora energie a účel použití. Informace o správném použití svítidel pro daný prostor jsme probrali v článku Výběr správného svítidla pro určitou místnost.

Kuba Vyoral - světlař srdcem i duší

Autor:

Kuba Vyoral - světlař srdcem i duší

"Oboru osvětlení a výrobě svítidel se věnuji prakticky celý svůj profesní život. Už při studiu elektrotechniky jsem vyráběl LED svítidla pro barevné osvětlení barů a diskoték. Za 19 let, co dělám světlařinu jsem se naučil, že jediná cesta, jak vyrábět opravdu úsporné LED osvětlení, je používat špičkové LED komponenty. Protože není nic horšího, než koupit LED světlo, které po roce přestane svítit a pak se vyhodí do koše."