Certifikované dřevo FSC a PEFC: Materiál pro výrobu LED osvětlení.

Certifikované dřevo pro výrobu svítidel

LED osvětlení je proslulé svou efektivitou a dlouhou dobou životnosti. Ale co když tato svítidla mohou mít ještě větší pozitivní dopad, a to nejen na vaši elektrickou spotřebu, ale i na životní prostředí? To je přesně cíl našeho LED osvětlení vyráběného ze dřeva, které pochází z lesů certifikovaných FSC a PEFC. Toto je v souladu s naším závazkem k udržitelnosti a péči o životní prostředí, obzvláště když tato světla vyrábíme přímo u nás v České republice.

Co je FSC a PEFC certifikace?

FSC (Forest Stewardship Council) a PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) jsou mezinárodní neziskové organizace, které podporují udržitelné lesní hospodářství. Obě tyto organizace vydávají certifikáty pro lesy, které jsou spravovány způsobem, který je udržitelný, sociálně prospěšný a ekonomicky životaschopný.

Logo FSC
Logo PEFC

LED osvětlení ze dřeva z certifikovaných lesů

Proč používáme pouze dřevo z certifikovaných lesů:

  1. Udržitelnost: Dřevo z lesů s certifikací FSC a PEFC je zdroj, který je obnovitelný a udržitelný. Výroba svítidel z tohoto dřeva podporuje udržitelné lesní hospodářství a zabraňuje nelegálnímu kácení a ničení lesů.

  2. Sociální prospěšnost: Certifikace FSC a PEFC zajišťují, že lesy jsou spravovány tak, aby byly prospěšné pro místní komunity. To zahrnuje respektování práv místních obyvatel a pracovníků.

  3. Estetika a kvalita: Dřevo z těchto certifikovaných lesů je vysoce kvalitní a bezvadné. Proto ho používáme k výrobě dřevěného LED osvětlení i my v lampax.

Dopad na ekologii

Použití dřeva z certifikovaných lesů má velký pozitivní dopad na ochranu životního prostředí:

  1. Ochrana lesů: Certifikace FSC a PEFC pomáhají chránit lesy tím, že podporují udržitelné lesní hospodářství. To znamená, že kácení stromů je vyvážené novou výsadbou, což zabraňuje ničení lesů. My v lampax. jdeme ale ještě dál a za každé zakoupené LED svítidlo z naší produkce zasadíme jeden nový strom.

  2. Snížení uhlíkové stopy: Dřevo je obnovitelný zdroj, který má schopnost skladovat uhlík během svého života. Použití dřeva z certifikovaných lesů v LED osvětlení tak pomáhá snížit celkovou uhlíkovou stopu výroby svítidla.

  3. Řešení pro odpad: LED svítidla ze dřeva jsou také mnohem snadněji recyklovatelná než svítidla vyrobená z jiných materiálů. To znamená, že když svítidlo dosáhne konce své životnosti, může být jeho dřevěná část snadno recyklována nebo například kompostována.

Proč si vybrat LED osvětlení od českého výrobce?

  1. Podpora místní ekonomiky: Když si vyberete svítidla ze dřeva od českého výrobce LED osvětlení, podporujete tím místní ekonomiku a pracovní místa.

  2. Jasný původ dřeva: Můžeme prokázat jasný původ dřeva, které k výrobě dřevěných svítidel používáme. Toto vám žádný výrobce produktů předevěím z Asie nedoloží. To znamená, že si můžete být jisti, že dřevo pochází z lesů, které jsou spravovány udržitelně a eticky.

  3. Kvalita a řemeslné dovednosti: Preciznost zpracovaní je pro nás prioritou a díky našim řemeslným dovednostem a ruční výrobě každého kusu, mají naše svítidla jedinečný design, vysokou úroveň zpracování a dlouhou trvanlivost.

Ve světle těchto informací je zřejmé, že výběr LED osvětlení vyráběného v ČR a ze dřeva z certifikovaných lesů, je skvělým rozhodnutím pro ty, kteří chtějí podpořit udržitelnost, sociální prospěšnost a vysokou kvalitu výrobků, zatímco současně snižují svoji vlastní uhlíkovou stopu.

Kuba Vyoral - světlař srdcem i duší

Autor:

Kuba Vyoral - světlař srdcem i duší

"Oboru osvětlení a výrobě svítidel se věnuji prakticky celý svůj profesní život. Už při studiu elektrotechniky jsem vyráběl LED svítidla pro barevné osvětlení barů a diskoték. Za 19 let, co dělám světlařinu jsem se naučil, že jediná cesta, jak vyrábět opravdu úsporné LED osvětlení, je používat špičkové LED komponenty. Protože není nic horšího, než koupit LED světlo, které po roce přestane svítit a pak se vyhodí do koše."